تفاوت نرم افزار حسابداری ابری با تحت وب
اگر به دنبال خرید نرم افزار حسابداری ابری یا تحت وب هستید، احتمالاً یک دغدغه مهم ذهن شما را درگیر کرده است که کدام یک انتخاب بهتری است و اصلاً این دو نرم افزار چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟ هردو این نرم افزارها از ویژگیهای خاص خود برخوردار هستند و شما باید بنا به نیازهای کسب و کارتان نسبت به خرید آنها اقدام کنید.
اگر به دنبال بهترین نرم افزار حسابداری شرکتی، فروشگاهی و… هستید، قطعاً نرم افزار حسابداری پیوند به عنوان یک ابزار پیشرفته و حرفهای تمام آن چیزی است که کسب و کارتان نیاز دارد. اگر تمایل دارید بیشتر با نرم افزارهای حسابداری تحت وب و ابری و تفاوتهای آنها آشنا شوید تا انتها همراه ما باشید.
مطالعه “مقایسه نرم افزارهای حسابداری“
ویژگیهای نرم افزارهای ابری حسابداری
نرم افزار حسابداری ابری یا حسابداری آنلاین در فضای ابری کار میکند که منظور از آن جایی مجازی جهت ذخیرهسازی دادهها است و پردازش آن به کمک اینترنت انجام میشود. درواقع از طریق مرورگر (مشابه وبسایت) میتوان به نرم افزارهای ابری دسترسی داشت.
نرم افزار یک آدرس دارد و با ورود به آن میتوانید کار خود را شروع کنید. میتوان گفت این نرم افزارها از لحاظ کارکرد یا خدمات با نرم افزارهای سنتی که روی هارد کامپیوتر نصب میشدند تفاوتی ندارند و از مزایای بیشتری برخوردار هستند.
به کمک نرم افزارهای ابری در حسابداری شما میتوانید در هر جایی بدون نیاز به نصب نرم افزارها و تنها با وجود اینترنت به اطلاعاتتان دسترسی پیدا کنید. همچنین امنیت نرم افزارهای ابری با استفاده از آخرین فناوریهای امنیتی حفظ شده و نیازی به نگرانی از این بابت نیست.
ویژگیهای نرم افزارهای تحت وب حسابداری
حال که با خصوصیات نرم افزار حسابداری ابری آشنا شدید، باید به معرفی رقیب سرسخت آن یعنی نرم افزار تحت وب بپردازیم. نرم افزار تحت وب از لحاظ کارکرد تفاوتی با نرم افزار ابری ندارد و نوعی وب اپلیکیشن است که با شبکه ارتباطات http در دسترس کاربران قرار میگیرد. استفاده از این نرم افزارها نیازمند اتصال پایدار به اینترنت است.
درواقع راه اجرای این نرم افزار مرورگرها است و از طریق مرورگر میتوان به آن دسترسی داشت. در نرم افزار حسابداری فروشگاهی و شرکتی که تحت وب هستند، شما به زیرساخت فنی و سرور اختصاصی نیاز دارید و حفظ و نگهداری از اطلاعات بر عهده شما است.
مقایسه نرم افزار حسابداری ابری و تحت وب
با وجود شباهتهای بسیاری که میان این دو نرم افزار وجود دارد، در عمل تفاوتهایی نیز با یکدیگر دارند که در ادامه به مقایسه نرم افزار ابری و تحت وب حسابداری از ابعاد مختلف خواهیم پرداخت.
1. نحوه اجرا
میتوان گفت بزرگترین تفاوت میان نرم افزار حسابداری ابری و تحت وب سخت افزارهای موردنیاز برای اجرای آنها است. در نرم افزار تحت وب شما نیاز به یک سرور اختصاصی دارید و نرم افزار در سرور شما نصب میشود. همچنین پشتیبانگیری از اطلاعات نیز برعهده کاربر است. در مقابل، در نرم افزار ابری این موارد توسط شرکت ارائهدهنده صورت میگیرد و نیازی به سخت افزارهای پیچیده نیست.
2. دسترسی کاربران
در نرم افزارهای تحت وب فرض بر این است که برای هر کاربر یک نسخه جداگانه نرم افزار روی سرور آن نصب شده است؛ اما در نرم افزار ابری یک نسخه برای تمامی کاربران است و پایگاه داده کاربرها امکان دارد فرق داشته باشد.
درواقع نرم افزار تحت وب فاقد قابلیت چند اجارهای یا Multi Tenency است؛ اما نرم افزار ابری از این قابلیت برخوردار است و از این رو نرم افزارهای ابری نسبت به نرم افزارهای تحت وب کاربردیتر هستند.
3. امنیت اطلاعات
هم نرم افزارهای حسابداری ابری و هم نسخههای تحت وب برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران خود تلاش میکنند؛ اما در نرم افزار ابری امنیت اطلاعات بیشتر بر عهده سرویسدهنده است که معمولاً استانداردها و مکانیزمهای امنیتی را رعایت کرده و بهروزرسانیهای امنیتی را به طور مرتب اعمال میکند؛ اما در نرم افزار تحت وب امنیت بیشتر بر عهده سازمان یا کسب و کار موردنظر است و شما باید از کنترل دسترسی، رمزنگاری و سایر روشهای امنیتی استفاده کنید.
4. انعطافپذیری
نرم افزارهای ابری از نظر انعطافپذیری در سطح بالاتری نسبت به نرم افزارهای تحت وب هستند و شما میتوانید به کمک آنها بهراحتی منابع سرور و ظرفیت موردنیازتان را تغییر داده و از امکانات بیشتری بهرهمند شوید.
5. ارائه خدمات
شما بر اساس طرحها و مدت زمان اشتراک خود که خریداری کردهاید، میتوانید از نرم افزار حسابداری ابری استفاده کنید و این طرحها شامل اشتراک ماهانه، شش ماهه و سالانه هستند؛ اما نرم افزارهای تحت وب مالکیت مادامالعمر دارند.
نرم افزار ابری میتواند برای شما سفارشیسازی شود و این در حالی است که این امکان برای نسخه تحت وب وجود ندارد و تنها یک سری خدمات مشخص و یکسان را به تمامی کاربران ارائه میدهد.
6. ذخیره اطلاعات و نسخه پشتیبان
مرکز اصلی ذخیره دادهها در نرم افزار ابری، فضایی در اینترنت است و چند نسخه پشتیبان از اطلاعات از همه جا گرفته میشوند و اطلاعات فضایی از سیستم شخص را به خود اختصاص نمیدهد. همچنین قابلیت خصوصیسازی فضای ابر هم وجود دارد.
اما در نرم افزارهای تحت وب اطلاعات در یک سرور فیزیکی متصل به اینترنت نگهداری میشود و نسخه پشتیبان دادههای نرم افزار به شکل خودکار توسط شرکت خدمترسان گرفته میشود.
7. هزینه نرم افزار
قیمت نرم افزار حسابداری ابری نسبت به نسخههای تحت وب کمتر بوده و این موضوع برای کسب و کارهایی با بودجه کم بسیار ایدهآل است.
با نرم افزارهای پیوند همیشه یک قدم جلوتر هستید!
نرم افزارهای حسابداری پیوند با طراحی کاربرپسند و امکانات حرفهای، راهکاری جامع جهت مدیریت مالی شرکتها و کسب و کارهای مختلف هستند و میتوانند تجربهای متفاوت از مدیریت مالی برایتان رقم بزنند.
قابلیتهای متنوع، امکان سفارشیسازی، بهروزرسانیهای منظم، خدمات پشتیبانی عالی و پاسخگویی ۲۴ ساعته به کاربران، رمزنگاری قوی و محافظت از اطلاعات مالی، ارائه گزارشات جامع و دقیق و… تنها گوشهای از مزایای اعتماد به تیم پی حساب هستند.
شما میتوانید تمامی این موارد را با یک نرم افزار تجربه کنید و فقط کافی است همین حالا با نسخه دمو نرم افزارهای حسابداری پیوند شروع کرده و از خرید تا اجرا از مشاوره تخصصی کارشناسان ما بهرهمند شوید.
مطالعه “نرم افزارهای حسابداری پرکاربرد در ایران و جهان در سال 2025“
کلام پایانی
اگر شما هم به دنبال نرم افزار حسابداری کارآمد و حرفهای برای کسب و کارتان هستید، قطع به یقین نیاز دارید که به طور کامل با ویژگیهای نرم افزار حسابداری ابری و تحت وب و تفاوت میان این دو آشنا شوید تا متناسب با نیازها و اهداف خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. ما در این مطلب به بررسی کلیه این موضوعات پرداختیم.
سؤالات متداول
۱. هزینه نرم افزار حسابداری ابری بیشتر یا تحت وب؟
معمولاً استفاده از نرم افزارهای تحت وب هزینه بالاتری به دنبال دارد.
۲. آیا بدون اینترنت میتوان از نرم افزارهای تحت وب حسابداری استفاده کرد؟
خیر امکان استفاده از این نرم افزارها در زمان قطعی اینترنت وجود ندارد.
۳. نرم افزار حسابداری ابری بهتر است یا تحت وب؟
هر دو گزینههای مناسبی هستند؛ اما انتخاب میان آنها به اندازه و نیازهای مالی کسب و کار، انعطافپذیری موردنیاز و… بستگی دارد.